SİYASET

Ülkemizin geleceği için gençlere daha çok yer açılmalı

19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığını ve İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını kaydeden Dr. Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’dan Samsun’a ayak basmasının üzerinden geçen 101 yılın derin anlamlar içerdiğini, geçmişten bugüne Atatürk ilke ve devrimlerinin çok iyi anlaşılması, anlatılması ve sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’u tarih bilinciyle ülkenin geleceği gençlere bayram olarak armağan ettiğini ifade eden Dr. Şevkin, “Yoksullukla, ötelenmişlikle, işgalle yok edilmeye çalışılan bir ülkeyi küllerinden doğuran Mustafa Kemal, arkadaşları ve yüce milletimiz topyekün bir mücadele sonunda yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti’ni çocuklara, gençlere ve yeni nesillere armağan ve emanet etmiştir. Bize düşen asli görev bu yüce emaneti, güzel ve kadim Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek kuşaklara çağdaş bir yapıyla teslim etmektir” dedi.

“GENÇLERE YER AÇILMALI”
Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce gençlerin fikrine, inancına ve çalışkanlığına inandığını ve hep bu yönde hareket ettiğini belirten Dr. Şevkin, “Ne yazık ki bugüne bakıldığında, gençlere güvenmek yerine susturulan, sorgulamasına izin verilmeyen, muhalif bir kimlikle hareket etmeleri benimsenmeyen, gözaltı ve tutuklamalarla ötekileştirilen, kutuplaştırılan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olunduğu açıkça görülüyor. Unutulmasın ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni dünya düzeninde güçlü bir şekilde yerini almasını sağlayacak olan gençlerimizdir. Gerek eğitimlerinde, gerek siyasi hayatlarında ve gerekse toplumsal mücadelelerinde, sporda, kültür ve sanatta, ekonomi dünyasında gençlere yer açılmadığı takdirde Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda güvenli bir geleceğe emin adımlarla ilerlemesi sekteye uğrayacaktır. Gençlerin üzerinden ellerinizi çekin” diye konuştu.

“EMANETİNİN BEKÇİLERİYİZ”
Mustafa Kemal’in fikirleriyle donanmış gençliğin Türkiye Cumhuriyeti bayrağını omuzlarında dalgalandırmaya devam edeceğini ifade eden Dr. Şevkin, “Türk gençliği, Cumhuriyeti büyük zorluklarla, savaşla, kanla, gözyaşıyla kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetinin bekçileri olmaya ant içmiştir. Cumhuriyetimiz çocuklarımız ve gençlerimizin omuzları üzerinde yükselmeye devam edecektir. Bu bağlamda 19 Mayıs 1919 tarihi iyi okunmalı ve zihinlere kazınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş habercisi 19 Mayıs, onurlu bir ulusun işgale karşı dik duruşunun, mücadelesinin kutsal kazanımıdır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Dr. Şevkin, Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919’un 101. yılını onur ve gururla kutlarken,  Atatürk ve silah arkadaşlarını, sevgi, saygı ve özlemle andığını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu