GENEL

KYK yurt başvuru ekranı! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt süreci başlamıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, canlı yayında yaptığı açıklamayla 2022-2023 KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. 2022-2023 KYK yurt başvurularının başlamasıyla birlikte süreçle ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Yurt başvurusu yapacak öğrenciler başvurunun nasıl ve nereden yapılacağını ve son başvuru tarihini araştırmaya başladı.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt süreci başlamıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, canlı yayında yaptığı açıklamayla 2022-2023 KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. 2022-2023 KYK yurt başvurularının başlamasıyla birlikte süreçle ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Yurt başvurusu yapacak öğrenciler başvurunun nasıl ve nereden yapılacağını ve son başvuru tarihini araştırmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun duyurusuyla 2022-2023 KYK yurt başvuruları başladı. Yeni dönem için KYK yut başvurularının başlamasıyla birlikte süreçle ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır? 2022-2023 KYK yurt başvurusu ne zamana kadar? İşte tüm detaylar…

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Yapılan duyurunun ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Yurt başvurusu yapacak öğrenciler sürecin detaylarını araştırıyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2022-2023 Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet’e T.C. Kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan bilgileri doldurarak yurt başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

KYK YURT BAŞVURUSU SON TARİH NE ZAMAN?

KYK yurt başvurusu ile ilgili son başvuru tarihi de en merak edilen konuların başında geliyor. 2022-2023 dönemi için KYK yurt başvuruları 28 Ağustos 2022 Pazar gününe kadar devam edecek. Adaylar, Pazar gününe kadar yurt başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başa dön tuşu