ÜNİVERSİTE

Üniversite harç ücreti nedir, ne zaman ödenir? Üniversite harç ücreti ne kadar oldu?

Yaz tatili devam ederken üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala en çok araştırılan konuların başında üniversite harç ücretleri gelmeye başladı. Üniversite harç ücretleri ile ilgili öğrencilerin araştırmaları devam ediyor. Üniversite harç ücretleri merak konusu olurken harç ücreti hakkındaki detaylı bilgiler de araştırılmaya devam ediliyor.

Yaz tatili devam ederken üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala en çok araştırılan konuların başında üniversite harç ücretleri gelmeye başladı. Üniversite harç ücretleri ile ilgili öğrencilerin araştırmaları devam ediyor. Üniversite harç ücretleri merak konusu olurken harç ücreti hakkındaki detaylı bilgiler de araştırılmaya devam ediliyor. Yeni eğitim-öğretim yılına kısa bir süre kala üniversite harç ücretleri gündeme gelmeye başladı. Yeni eğitim-öğretim yılında harç ücretlerinin ne kadar olacağı, harç ücretlerine zam gelip gelmediği konusu da araştırılıyor. Peki, üniversite harç ücreti nedir, ne zaman ödenir? Üniversite harç ücretini kimler öder? 2022-2023 Üniversite harç ücreti ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler…

ÜNİVERSİTE HARCI NEDİR?

Üniversite harç ücreti, üniversiteyi ikinci öğretim veya açık öğretim şeklinde okuyan öğrencilerden alınır. Bu sistem, öğretmenlerin ek olarak ders verdikleri düşüncesiyle uygulanan bir sistemdir.

2022-2023 ÜNİVERSİTE HARÇ FİYATLARI

Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken gözler üniversite harç ücretlerine çevrildi. 2022 YKS tercihlerinin de başlamasıyla birlikte yeni eğitim-öğretim yılında üniversite harç ücretlerinin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında üniversite öğrenim ücreti katkı paylarına zam geldi. Öğrencilerin üniversite öğrenimi için ödedikleri harç miktarı yüzde 36 oranında zamlandı.

ÜNİVERSİTE HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için üniversite harç ücretlerine gelen zammın ardından harç ücretleri araştırılmaya başlandı. Gelen zamla birlikte harç ücretleri Tıp Fakültesi’nde 706 TL’den 961 TL’ye yükseldi. Hukuk Fakültesi’nde ise harç ücreti 374 TL’den 509 TL’ye çıktı. Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinde ise 590 TL olan harç ücreti 804 TL’ye yükseldi.

Başa dön tuşu