GENEL

Üniversite öğrencisi Azra’yı öldüren katil cezaevinde intihar etti

Antalya’da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren ve cesedini 13 parçaya ayıran Mustafa Murat Ayhan, tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etti. Geçtiğimiz yıl üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olan ve günlerce kendisinden haber alınamayan Azra’nın cep telefonu görüşme kaydında en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’ın yer aldığı tespit edildi ve genç kızın vahşice katledildiği ortaya çıktı.

Günlerce haber alınamayan Azra için harekete geçen polis ekipleri Mustafa Murat Ayhan’ı gözaltına aldı. Polisin çapraz sorgusunda cinayeti itiraf eden Ayhan, genç kızı gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Öldürüldükten sonra 13 parçaya ayrılan cesedin parçalarını bulan ekipler, Azra’nın başını tüm aramalara rağmen bulamadı. Cesedin bulunan parçaları ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

CESEDİ 13 PARÇAYA AYIRMIŞ

Olay, Antalya’da meydana geldi. Geride bıraktığımız yıl Temmuz ayında evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun babası Mustafa Haytaoğlu, kızını bulmak için Adana’dan Antalya’ya gelerek polise kayıp başvurusu yaptı. Telefonu kapalı olan ve günlerce kendisinden haber alınamayan Azra’yı bulmak için harekete geçen polis ekipleri, Azra’nın cep telefonundan son olarak inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi olan Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü tespit etti.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan ve polis ekiplerinin çapraz sorgusunda cinayeti itiraf eden Mustafa Murat Ayhan, genç kızı gömdüğü yeri de ekiplere gösterdi. Öldürüldükten sonra cesedi 13 parçaya ayrılan cesedin parçalarını bulan ekipler, otopsi için Antalya Adli Tıp Morgu’na gönderdi. Genç kızın başının tüm aramalara rağmen bulunamadığı bilgisi paylaşılmıştı. Cinayeti itiraf eden Mustafa Murat Ayhan ise çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutulan ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Mustafa Murat Ayhan, Mayıs ayında karar duruşmasına çıktı ve hakkında ‘Nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ‘Cinsel saldırı’ suçundan ise 16 yıl hapis cezası kararı verildi.

BİLEKLERİNİ KESEREK İNTİHAR ETTİ

Üniversite öğrencisi Azra’yı katleden Mustafa Murat Ayhan’ın gece saatlerinde tutuklu bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bileklerini keserek intihar ettiği öğrenildi.

Başa dön tuşu