SİYASET

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ARTIRILMALIDIR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesinde, “Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM); tarafından uyuşturucu madde kullanımının engellenmesine yönelik 2018 yılında yürütülen çalışmalar nelerdir? NARKOLOG eğitimleri kapsamında ne gibi faydalar sağlanmıştır? Çocuklar için eğitici öğreticifaaliyetleri bulunmakta mıdır? TUBİM'de kaç görevli bulunmaktadır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;

“Uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla "2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı" ilgili tüm kurum/kuruluşların işbirliği ile hazırlanıp yürürlüğe konulmuştur. Çocuk ve gençler için madde bağımlılığı konusunda eğitici/öğretici faaliyetlerde bulunma görevi Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından yerine getirilmektedir.

 

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yürütülen operasyonel çalışmalar (NARKOTİM, Alan Denetimi Projesi) yanında toplumu mücadele sürecine katma yönünde (NARKOREHBER, NARKO-TIR, NARKO-NOKTA, NARKO-YARIŞMA, NARKOLOG v.b) bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmektedir.

 

Uyuşturucu madde suçlarının arkasında yatan nedenlerin ve risk etmenlerinin belirlenmesi, madde kullanım sorunu ve uyuşturucu madde arzı ile daha güçlü ve etkin bir biçimde mücadele etmek amacıyla gönüllülük esasına göre (NARKOFORM) uygulamasına başlanmış olup (NARKOLOG) eğitimi alan personel tarafından 06/06/2018-31/12/2018 tarihleri arasında (6.143) adet anket doldurulmuş, anket doldurma ve raporlama çalışmaları devam etmektedir.

 

Ayrıca; Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) merkezde ve 81 il Narkotik Şube Müdürlükleri ile tüm yurtta faaliyetlerini yürütmektedir” yanıtını verdi.

Başa dön tuşu