SİYASET

VERGİDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

GÜRER’DEN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Hazirana sayılı günler kala, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bor’da sanayi sitesini ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, sanayi esnafının sorunlarını dinledi. Başta sanayi esnafı olmak üzere tüm esnaf ve sanatkarların hükümetin uyguladığı yanlış ekonomik politikalar nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Esnafımızın, KOBİ’lerimizin sorunları, 16 yıldır görmezden geliniyor. Bugün sadece Niğde’de kepenk indiren esnaf sayısı 5 bine yaklaştı. Türkiye genelinde her gün yüzlerce esnaf dükkanına kilit vurmak zorunda kalıyor” dedi. 

 

ESNAFIN TÜM SORUNLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDIM

 

TBMM’de esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlara yönelik onlarca soru önergesi verdiğini, defalarca kez Meclis genel kurulunda konuşma yaptığını ve Meclis araştırması ve kanun teklifleri verdiğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Ancak AKP hükümeti, esnafımızın, KOBİ’lerimizin, sanayicilerimizin sorunlarını sürekli kulak ardı etti. Sorunlar büyüdü ve gelinen noktada artık sanayi siteleri boşalmaya, üretim durmaya başladı” diye konuştu. 

 

ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ

 

CHP iktidarında esnafa yönelik önemli projeleri hayata geçireceklerini anlatan Ömer Fethi Gürer, “bu konuyla ilgili en önemli projemiz; bir Esnaf Bakanlığı kurmak olacak. Bu sayede esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları siyasette geniş yer bulacak” şeklinde konuştu. 

 

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ

 

Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlanacağını, Esnaf aleyhine olan farklılıkların ortadan kaldıracağını belirten Ömer Fethi Gürer, “ Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkân sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız” açıklamasında bulundu. 

 

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAYACAK

 

Vergide adaleti sağlayarak, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Ücretlilerin ve esnafın asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanıyacak şekilde, gelir vergisi dilimlerini yeniden düzenleyeceğiz. Gelir dağılımı eşitsizliğini ortadan kaldıran vergi reformunu hayata geçireceğiz. Asgari ücretten alınan vergileri kaldıracağız. Herkesten gücüne göre vergi alacak, vergi gelirleri içinde dolaylı vergilerin payını azaltarak, gelir vergisi dilimlerini gelir adaleti esasına göre yeniden ayarlayacağız. Kurumlar vergisindeki istisnaları gözden geçirecek ve haksızlığa yol açan vergi muafiyet ve istisnalarını kaldıracağız” dedi.

Başa dön tuşu