YAŞAM

Verimliliğinizi artıracak 7 uyku hilesi

Uyku yoksunluğu, yılda 11 güne kadar üretkenliğinizi kaybetmenize neden olabilir. Uzaktan çalışma nedeniyle hepimiz artan stres ve düşük iletişim kalitesi yaşamış olabiliriz ve uyku eksikliği bunu büyük ölçüde şiddetlendiriyor.

Sonuç olarak, bu engeller bir araya gelerek daha fazla verimsizliği ve iş memnuniyetsizliğini teşvik eder – hepsi kötü bir gece uykusu yüzünden.

İşte evden işinizi daha verimli hale getirmek için yedi uyku tüyosu.

Nefes Odak Meditasyonunu Deneyin

Yüz yüze iletişimin olmaması, evden çalışırken genellikle artan stres ve kaygıya neden olabilir. Ertesi gün büyük bir toplantınız varsa ve sinirlerinizi tekmeleyemiyorsanız, yatmadan önce rahatlamanıza yardımcı olacak nefes odak meditasyonunu deneyin! Basit bir meditasyon rehberi burada bulunabilir.

Yataktan Çalışmak? Uyku Hijyeninizi Geliştirin

Uyku hijyeni, dinlendirici uykuyu teşvik eden iyi alışkanlıklar geliştirmekle ilgilidir. Evden çalışmak, yataklarımızın çalışma alanlarımız haline gelmesine ve iş ile dinlenme arasındaki çizginin bulanıklaşmasına neden oldu. Karartma perdeleri, kaliteli yatak takımları ve rahat yastıklar, yatak odanızı verimli bir şekilde uyku için en uygun ortama dönüştürebilir. Tutarlı bir uyku programı oluşturmak ve uyumayı zorlaştıran gündüz alışkanlıklarını ortadan kaldırmak, uyku hijyeninizi düzene sokabilir.

Yeni Bir Yatak Deneyin

Açıkça tanımlanmış öğle yemeği molalarının ve iş arkadaşınızın masasına yapılan gezilerin olmaması, bireylerin uzaktan çalışırken masalarında daha fazla zaman harcamasına neden olabilir. Sonuç? Sadece rahatsız edici olmakla kalmayıp aynı zamanda dikkatinizi işinizden uzaklaştırmaya da yarayan bir dizi sırt, boyun ve omuz sorunu. Doğru yatak, siz uyurken fizyoterapi görevi görür ve masanızda geçen yorucu bir günün ardından toparlanmanızı sağlar.

Yatmadan Hemen Önce Yoğun TV Şovlarından Kaçının

Yorucu bir iş gününden sonra hepimiz en sevdiğimiz TV şovuyla yatakta kıvrılmayı severiz. Ancak yoğun diziler ve filmler kalp atış hızınızı hızlandırabilir ve uykuya dalmanızı zorlaştırabilir. Yatmadan önce daha tasasız bir şeyler yapın ve suç belgesellerini akşamın erken saatlerine saklayın.

Gece Yarısı Yağını Yakmak mı? Erken Bir Geceyi Yakalamayı Deneyin

Evden çalışmak kesinlikle birçokları için uzun çalışma saatlerine yol açtı. Bu, yalnızca daha az uykuyla sonuçlanmakla kalmaz, aynı zamanda bireyler doğrudan dizüstü bilgisayarlarına yazı yazmaktan yatağa atlama eğiliminde olduklarından uyku kalitesini de engeller. Akşamın erken saatlerinde kapanmak için elinizden gelenin en iyisini yaparak ve bir dinlenme rutini uygulayarak, ertesi gün daha hızlı ve verimli çalışmanız için ihtiyaç duyduğunuz uykuyu kendinizle donatabilirsiniz.

Gün İçinde Uykulu Mu Hissediyorsunuz? Güneş Işığına Maruz Kalmayı En Üst Düzeye Çıkarmayı Deneyin

Çalışma alanınızdaki güneş ışığını artırmak, yaygın görülen gündüz uykululuğu olgusuyla mücadele etmenize yardımcı olabilir. Bir pencerenin yanında veya evinizin bol güneş ışığı alan bir alanında çalışmak üretkenliğinizi artırabilir ve D vitamini alımını en üst düzeye çıkarabilir. D vitamini ayrıca daha iyi uyku miktarı ve kalitesi ile ilişkilidir, bu nedenle bir taşla iki kuş vurmanıza izin verir.

Evde mi Çalışıyorsunuz? Sabah Giyinmeyi Deneyin

Zihinlerimiz, uyku ve pijama arasındaki ilişki gibi günlük faaliyetlerimizde kalıplar oluşturur. Sonuç olarak, uyuduğumuz kıyafetlerle çalışmak üretkenliği engelleyebilir ve gün içinde uykulu ve cansız hissetmemize neden olabilir. Uyanıp giyinerek, beynimize üretken olma ve çalışma zamanının geldiğinin sinyalini veriyoruz ve bu da uyanıklığın ve konsantrasyonun artmasına neden oluyor.

İşyerinde başarı, sadece çok çalışmayı ve doğru becerilere sahip olmayı değil, aynı zamanda zihnimizin ve bedenimizin iyi dinlenmesini ve gün boyunca güç sağlamamıza yardımcı olmak için donanımlı olmasını da içerir. Evden çalışmak zor olabilir ve uyku alışkanlıklarınızdaki birkaç küçük değişiklik bu engelleri aşmanıza ve üretkenliği en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilir. Bu uyku tüyolarına bir şans verin ve yeniden canlanmış, yeniden enerjilenmiş ve günle başa çıkmaya hazır olarak uyanın.

Başa dön tuşu