GENEL

Viyana polisi Türk YouTuber Mesut Can Eray için harekete geçti

Türk YouTuber Mesut Can Eray, Avusturya’nın Viyana’da YouTube videoları çektiği esnada bir kadınla yaptığı sokak röportajında kullandığı cinsiyetçi ifadelerle tepki çekmişti. Türk YouTuber’ın bir kadına giydiği kıyafetten dolayı hakaret etmesi ve sözlü tacizde bulunması sosyal medyanın gündemine oturmuş ve tepkiler çığ gibi büyümüştü. Söz konusu video sosyal medyada büyük yankı uyandırmış ve tepkiler giderek artmıştı. Viyana polisinin Mesut Can Eray için harekete geçtiği öğrenildi.

Sokak röportajında bir kadına giydiği kıyafetten dolayı demediğini bırakmayan ve sözlü tacizde bulunan Mesut Can Eray için harekete geçen Viyana polisi, söz konusu olayı sorumlu polis karakoluna ilettiğini açıkladı. Polis Departmanı tarafından sosyal medya üzerinden konuyla ilgili yapılan paylaşımda ‘Bilgiler sorumlu polis karakoluna iletildi’ notu düşüldü. Mesut Can Eray ise kendisine gelen tepkilere aldırış etmediğini yaptığı ‘Linç ediyorsunuz da çok da umurumda’ paylaşımıyla gösterdi.

‘İNSAN ÜSTÜNE BİR ŞEY GİYER’

Türk YouTuber Mesut Can Eray, YouTube videoları için Viyana’da çekim yaparken bir kadınla gerçekleştirdiği sokak röportajında kullandığı skandal ifadelerle gündem oldu. Sokak röportajı için elinde mikrofonla kadının yanına giden Eray, ‘’Ya aile var burada utanmıyor musun? Böyle giyiyorsun insanların abdestini kaçırıyorsun. Ben mesela buraya abdestli geldim, abdestim kaçtı. Böyle giydiğin için. İnsan üstüne bir şey giyer. Harbiden çok terbiyesiz terbiyesiz şeyler yapıyorsunuz’ dedi. Türkçe bilmeyen ve kendisine yapılan hakareti anlamayan kadının ise Eray’a sadece gülümsediği görüldü.

VİYANA POLİSİ HAREKETE GEÇTİ

Mesut Can Eray’ın sokak röportajında Türkçe anlamayan kadının giydiği kıyafet üzerinden hakaretler yağdırması ve kadına sözlü tacizde bulunması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olayla ilgili Viyana polisinden açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Polis Departmanı, ‘Bilgiler sorumlu polis karakoluna iletildi’ dedi.

‘ÇOK DA UMURUMDA’

Kendisine gösterilen tepkilerin umurunda olmadığını söyleyen Türk YouTuber Mesut Can Eray, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Linç ediyorsunuz da çok da umurumda’ ifadelerini kullandı. Paylaştığı videoyu alıntılayan Eray, ‘Bizim Türk milleti bazen hiç düşünemiyor. Jahrein şikayet ettiğinde 16 yaşındaki kızlara bekirelik sormuşum. Onu polise gönderdi. Polis cevap verdi Twitter hesabından. Hiçbir şey olmadı. Türkiye değil orası Avrupa Birliği. Size birisi selam bile verince taciz ediyor kafasındasınız.’ dedi.

Başa dön tuşu