TEKNOLOJİ

WhatsApp Grup Sohbetine Yeni Özellikler Ekleyecek

WhatsApp'ın, uzun zamandır grup sohbetleri için talep edilen bir özelliği yakın bir süreçte aktif etmesi bekleniyor.

Meta bünyesinde yer alan ve dünya genelinde 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcı deneyimi arttırmak için çeşitli düzenlemeler yapıyor. Şirket son olarak grup sohbetlerindeki katılımcıların uzun zamandır beklediği bir özellik üzerinde çalışıyor.

Gruptan Silinen Mesajı Herkes Görebilecek

WhatsApp, grup sohbetlerinde 256 olan katılımcı sayısı sınırını geçtiğimiz aylarda 512 kişiye kadar yükseltmişti. Bu kadar fazla katılımcının olması gruplarda bazen düzenin bozulmasına neden olabiliyor. WhatsApp bu nedenle grup yöneticilerine grup sohbetini kilitleme başta olmak üzere çeşitli imkanlar tanıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı son özellik ile birlikte yöneticilere yeni bir hak daha tanınacak. Söz konusu özellik ile birlikte grup yöneticilerine gruptaki herhangi bir mesajı silebilme yetkisi verilecek. Silinen mesajdan gruptaki katılımcıların da haberi olacak ancak mesaj içeriğine dair bilgi verilmeyecek.

Özellik Henüz Test Sürecinde

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik henüz test aşamasında. Kararlı sürümünün önümüzdeki süreçte tüm kullanıcılar için aktif edilmesi bekleniyor.

Başa dön tuşu