TEKNOLOJİ

WhatsApp Gruplarında Üyelerden Habersiz Ayrılmak Artık Mümkün

WhatsApp kullanıcı talepleri doğrultusunda güncellemelere devam ediyor.

Meta bünyesinde yer alan ve dünya genelinde 2 milyarı aşkın kullanıcı sayısına sahip olan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp güncellemelere devam ediyor. WhatsApp’ta birebir sohbet imkanı olduğu gibi 512 kişinin yer alabileceği grup sohbetleri de bulunuyor. Söz konusu gruplarda katılımcılardan birisi ayrıldığında tüm grup üyelerine bilgi veriliyordu. WhatsApp yeni güncelleme ile birlikte bu konuda değişikliğe gitti.

WhatsApp Gruplarından Sessizce Çıkılabilecek

WhatsApp’ın son güncellemesi ile birlikte gruptan ayrılan kişiye çeşitli seçenekler sunulacak. Kişiler grup katılımcılarına gruptan ayrıldığına dair bilgi gitmesini istemiyorsa gruptan sessizce ayrılabilecek. Böylece grup yönetici dışında hiç kimseye bilgilendirme yapılmayacak.

WhatsApp Gizlilik Seçeneklerini Arttırıyor

İnternetteki kişisel veriler ile ilgili tartışmaların yoğunlaşması üzerine şirketler kişisel veriler ve gizliliğe dair çeşitli geliştirmeler yapmaya başladılar. WhatsApp’ın son güncellemesi de kullanıcı gizliliğini arttıran ve koruyan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin önümüzdeki süreçte gizlilik ve kullanıcı verilerine dair benzer adımlar atması şaşırtıcı olmayacaktır.

Başa dön tuşu