YAŞAM

Yaş Köpek Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeklerin bayılarak tükettiği yaş mamalar doğru seçilmezse köpeğinizin sağlığına zarar verebilir. Kilo almasına, hantallaşmasına, sindirim problemleri çekmesine yol açabilir. Bugün yazımızda sizlerle konserve köpek maması seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar üzerinde duracağız.

Yaş Mama Vermek Şart Mı?

Yaş mamanın kilo aldırıp sindirim sorunlarına yol açacağını duymuş ve acaba köpeğime yaş mama vermesem olur mu diye merak etmiş olabilirsiniz. Yaş mama ile köpeğinizi beslemeniz elbette şart değildir. Ancak yaş mamalar köpeklerin çok sevdiği, doğru seçildiği takdirde sindirim sistemini destekleyen ve köpekte olumlu davranış geliştirmeye yardımcı olan bir mamadır. Bu nedenle, köpeğinize yaş mama vermenizi kesinlikle öneriyoruz. Köpeğinizin sağlığını destekleyen, kaliteli ve ekonomik yaş mama markaları için Pet İhtiyaç’ı ziyaret edebilirsiniz!

Şimdi gelin, bir yaş mama alırken hangi sorulara yanıt arayacağınızı ele alalım:

  1. Dengeli Besin İçeriğine Sahip Mi?

Yaş mama alırken dikkat etmeniz gereken ilk nokta burası olmalıdır. Yaş mamalar et yan ürünleri, mineral, sebze, yağ vb. bileşenlerin öğütülmesiyle oluşturulduğu için dengeli besin içeriğine sahip olması çok önemlidir. Aksi takdirde, örneğin yüksek yağ oranına sahip olursa köpeğinizde karaciğer sorunlarına ve kilo almaya yol açabilir. Köpeğinizin durumuna ve yaşına göre uygun, dengeli besin içeriğine sahip mamaları tercih edin. Örneğin, yavru köpeğiniz varsa yavru köpek yaş mama ürünlerini tercih ederek onun gelişme döneminde ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayın.

  1. Köpeğimin Sevdiği Aromada Mı?

Köpeğiniz için ne kadar sağlıklı ve dengeli olursa olsun, eğer köpeğinizin sevmediği bir aromada üretilmişse o mamayı köpeğinize yediremezsiniz. Örneğin, köpeğiniz tavuklu kuru mamayı yemiyorsa yaş mama konusunda tercihinizi tavukludan yana kullanmayın. Sevdiği mama türünü tercih edin.

  1. Köpeğimin Enerji İhtiyacını Karşılıyor Mu?

Köpeğinizin yaşı, kısır olup olmaması mama seçiminde çok önemlidir. Örneğin eğer köpeğiniz kısırlaştırılmışsa kısırlaştırılmış köpek konserve maması tercih etmenizi öneririz. Kısırlaştırıldıktan sonra köpeklerin metabolizmaları yavaşladığından diyet ürünler vermeniz köpeğinizin kilo almamasını sağlayacaktır.

  1. Yeterince Steril Mi?

Yaş köpek maması ciddi anlamda emek ve steril çaba isteyen bir üretim merkezinde üretilmişse köpeğiniz için sağlıklıdır. Bu nedenle köpeğiniz için mutlaka bilinen, güvenilir ve temiz köpek mama markalarını tercih edin. Pet İhtiyaç sizlere birbirinden ünlü, sağlıklı ve popüler yaş köpek maması markalarını sunmaktadır. Böylelikle köpeğinizin sağlığını destekleyen ürünlere bir tıkla ulaşmanızı sağlamaktadır!

  1. Bu Mama Bütçeme Uygun Mu?

Yaş köpek maması satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da mamanın bütçenize uygun olmasıdır. Pet İhtiyaç sizlere bütçenize uygun onlarca farklı markanın yaş mamasını ekonomik yaş köpek maması fiyatları ile sunmaktadır. Böylelikle hem köpeğinizin sağlığını için kaliteli hem de bütçenizi yormadığınızdan akıllı ve hesaplı bir alışverişe imza atmanızı sağlamaktadır!

Başa dön tuşu