GENEL

Yerel Medya Güçbirliği Platformu’ndan ÇGC’ye ziyaret

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Esendemir, Başkan Kamil Yalçın Göl’den kurdukları oluşum hakkında bilgiler aldıktan sonra görüşlerini belirtti.  Ziyaret esnasında platform yöneticileri Hasan Hüseyin Türk, Halise Tekbaş, Cengiz Durak, Halim Öztoprak, Hüseyin Azar ve Dursun Dağtekin, Başkan Esendemir ile yerel basının sorunları konusunda sohbet ettiler.

40 gazete ve 24 web haber portalı adına Başkan K. Yalçın Göl ziyarette yaptığı konuşmada, platform adına hazırladıkları "ilan ve abonelik" açıklaması hakkında bilgi vererek, Adana ve ilçelerinde yayıncılık faaliyetinde aktif olan haftalık, 15 günlük ile aylık gazetelerin son zamanlarda göz ardı edildiğini ve yok sayıldıklarını belirtti. Basın İlan Kurumunun düzenli yayınlar ve Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin basın protokol listelerinde yer alan gazeteler ile internet haber portallarının bu ötekileştirmenin karşısında olduğunu belirten Göl, ilan ve abonelik konusunda ayrımcılık istemediklerini dile getirdi. 

GAZETE AYIRIMI YAPMAK YANLIŞ

Halkın gözü ve kulağı olan gazetelerin toplumu her konuda bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma gibi görevlerinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, “Yerel basın sektörü bugüne kadar inişli çıkışlı dönemler yaşamıştır. Gazeteciler Cemiyeti olarak gazeteler arasında ayırım yapmaksızın destek vermeye devam edeceğiz. Yerel gazeteleri günlük ya da aylık diye ayrıştırmak son derece yanlış ve tehlikeli bir yaklaşımdır. Bir gazetede emek ve çalışma varsa o gazetenin günlük ya da haftalık veya aylık olması hiç önemli değildir. Emeğe mutlaka saygı duymalı ve destek verilmelidir. Bu bağlamda bizler her zaman yanınızdayız ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Yerel Medya Güç Birliği Platformu Başkanı Kamil Yalçın Göl ve yöneticiler, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’in ilgi ve desteğine teşekkür etti.

 

Başa dön tuşu