GENEL

YKS ek tercihler ne zaman? YKS ek tercih ücreti ne kadar? Ek tercih listesi 2022

Üniversite adaylarının büyük bir merakla beklediği YKS ek yerleştirme tercihlerinin yapılacağı tarih belli oldu. Açıkta kalan öğrencilerin büyük bir merakla beklediği ek kontenjanlarla ilgili beklenen açıklama geldi. 2022 YKS ek yerleştirme tercihlerinin yapılacağı tarih ve ek yerleştirme ücreti ile ilgili detaylar açıklandı.

Üniversite adaylarının büyük bir merakla beklediği YKS ek yerleştirme tercihlerinin yapılacağı tarih belli oldu. Açıkta kalan öğrencilerin büyük bir merakla beklediği ek kontenjanlarla ilgili beklenen açıklama geldi. 2022 YKS ek yerleştirme tercihlerinin yapılacağı tarih ve ek yerleştirme ücreti ile ilgili detaylar açıklandı. YSK sınavının ardından sınav sonuçlarının açıklanması ve sonuçlara göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyerek açıkta kalan öğrenciler için ek tercih dönemi başlıyor. Binlerce öğrenci ek tercih dönemini büyük bir merakla bekliyordu. 2022 YKS ek yerleştirme tercihlerinin yapılacağı tarih açıklandı. Peki, 2022 YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak? 2022 YKS ek tercih ücreti ne kadar? YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak? İşte tüm detaylar…

EK TERCİHLER BAŞLIYOR

Geçtiğimiz aylarda milyonlarca üniversite adayı hayalindeki üniversite için YKS sınavına katılım sağladı. Milyonların merakla beklediği YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanırken beraberinde tercih dönemi başladı. Geçtiğimiz haftalarda tercih sonuçları da açıklandı. Tercih sonuçlarının ardından açıkta kalan öğrenciler ise ek tercih dönemini bekleme başladı. Merakla beklenen ek tercih dönemi için açıklama geldi. 2022 YKS ek yerleştirme tercihleri 7-13 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR 2022

Adaylar, 2022 YKS ek tercih işlemlerini T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından yapabilecekler. YSK ek yerleştirme işlemleri için ücret ödemeleri 14 Eylül tarihinde yapılacak. Ek yerleştirme tercih ücreti ise 30,00 TL olarak belirlendi.

AÇIK KONTENJAN SAYISI

2022 yılında toplam üniversite kontenjanları 1 milyon 22 bin 45 olarak açıklandı. Üniversiteye yerleşen kişi sayısı 850 bin. Üniversiteye yerleşen kişilerin dışında boş kalan bölüm hesaplaması kapsamında toplamda 172 bin 45 kontenjanın hala açık olduğu öngörülmekte.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite adaylarından tercih ettiği programlara yerleşme hakkı kazananlar 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında elektronik kayıt ile kayıtlarını yaptırabilecekler. Yeni başlayacak olan ek yerleştirmelerin üniversite kayıtları ise 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğer adaylar, merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştiyse ek yerleştirme için başvuru yapamayacaktır.

Başa dön tuşu