GENEL

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? Üniversite tercihleri kaç günde açıklanır?

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih süreci devam ediyor. 27 Temmuz tarihinde başlayan üniversite tercihleri 5 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Üniversite adaylarının tercih süreci devam ederken tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Tercih maratonuyla birlikte gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi.

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih süreci devam ediyor. 27 Temmuz tarihinde başlayan üniversite tercihleri 5 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Üniversite adaylarının tercih süreci devam ederken tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Tercih maratonuyla birlikte gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Üniversite adayları için tercih maratonu başladı. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü başlayan tercih süreci devam ediyor. YKS tercih süreci 5 Ağustos’a kadar devam edecek. YKS tercihleri ile birlikte tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? YKS tercih sonuçları hangi gün açıklanır? YKS tercih sonuçları kaç günde açıklanır? Üniversite tercihleri ne zaman açıklanır 2022? İşte tüm merak edilenler…

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLADI

Yeni eğitim-öğretim yılına az bir süre kalırken YKS sınav maratonunun ardından geçtiğimiz günlerde sınav sonuçları açıklanmış ve tercih süreci başlamıştı. 2022 YKS tercih maratonu devam ederken üniversite adayları 5 Ağustos 2022 tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. Toplamda 24 üniversite seçme hakkı olan adaylar, YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi de merak ediyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayan YKS tercih süreci 5 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, 27 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında tercih işlemlerini yapabilecek. Tercih süreci devam ederken üniversite adaylarının en çok araştırdığı konulardan biri de tercih sonuçları oluyor. Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair sorulara yanıt aranıyor. Üniversite kayıt işlemleri 22 Ağustos 2022 tarihinde başlayacağı için YKS tercih sonuçlarının da Ağustos ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

Başa dön tuşu