ÜNİVERSİTE

YKS tercihlerinde bu bölümleri seçenlere 5 bin 500 TL burs verilecek

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS sınavı sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Üniversite sınavı sonuçlarının ardından gözler tercih maratonuna çevrildi. Tercih gününü heyecanla bekleyen üniversite adaylarının geri sayımı devam ederken adaylara tercihlerini yaparken sahip olabilecekleri burs olanaklarını da göz önünde bulundurmaları yönünde tavsiyeler geliyor.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS sınavı sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Üniversite sınavı sonuçlarının ardından gözler tercih maratonuna çevrildi. Tercih gününü heyecanla bekleyen üniversite adaylarının geri sayımı devam ederken adaylara tercihlerini yaparken sahip olabilecekleri burs olanaklarını da göz önünde bulundurmaları yönünde tavsiyeler geliyor. YKS tercih dönemi 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü başlıyor. Sınav maratonunun ardından merakla beklenen sınav sonuçları açıklanmış ve milyonlarca üniversite adayı sınav sonucunu öğrenmişti. Şimdi adaylar tercih maratonu için gün saymaya başladı. 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü başlayacak olan üniversite tercihleri ile ilgili adaylara tavsiyeler gelmeye devam ediyor. Adayların üniversite tercihlerini yaparken sahip olabilecekleri burs olanaklarını da iyi bilmeleri ve tercihlerini yaparken burs olanaklarını da göz önüne almalarının eğitim hayatlarında kendilerine faydalı olabileceği belirtiliyor.

Tercih Maratonu Başlıyor

2022 YKS sınav sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Sınav sonuçlarının ardından üniversite adaylaarı tercih dönemini beklemeye başladı. YKS resmi tercih döneminin 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü başlayacağı açıklanmıştı. Üniversite adaylarına tercihlerini yapmadan önce nakdi burs imkanı tanıyan programları incelemeleri yönünde tavsiyeler geliyor.

Karşılıksız Burs İmkanı

Üniversite tercih dönemine sayılı günler kalırken öğrencilere tercihlerini yapmadan hemen önce önemli tavsiyeler veriliyor. Madencilik, tekstil, açık deniz sondaj teknolojileri gibi alanlarda öğrencilere asgari ücret tutarı kadar karşılıksız burs imkanları veriliyor. Öte yandan YÖK’ün de belli programlara yerleşen öğrencilere YÖK Destek Bursu verdiği biliniyor. İşte o programlardan bazıları;

– Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendislikleri

– Deri Mühendisliği

– Açık Deniz Sondaj Teknolojileri ile Açık Deniz Tabanı Uygulamaları

– Tekstil Mühendisliği

YÖK Destek Bursu Detayları

Yukarıda belirtilen bölümleri tercih eden öğrencilere belirli şartlar kapsamında burs verilecek. Yükseköğretim Kurulu ise devlet üniversitelerinde Fizik, Matematik, Biyoloji ve Kimya ile Yapay Zeka Mühendisliği programlarına yerleşen öğrencilere aylık bin TL burs verecek.

 

Başa dön tuşu