GENEL

Yüreğiniz bayram sevinciyle dolsun

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada; başta İslam Alemi olmak üzere, Adanalıların ve Basın Camiasının RAMAZAN BAYRAMI’nı kutladı.

Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Pandemi sürecinde kaybettiğimiz en değerli varlıklarımıza ve içinde bulunduğumuz tüm olumsuzluklara rağmen bir bayrama daha kavuşmanın buruk sevincini yaşıyoruz. Ve tüm yaşananlara inat yüreğimiz yine bayram sevinciyle dolsun, eski günlerdeki gibi candan kucaklaşacağımız bayramlar biran önce gelsin istiyoruz.

Elbette kısıtlamalar yüzünden bu bayram geleneksel buluşmalarımızı yapamayacağız, uzun sohbetlerle eski bayramları konuştuğumuz büyük sofralar kuramayacağız ama yine de toplum olarak kenetlenme duygusunu elimizden bırakmayacağız.

Gerek sosyal medyadan, gerekse cep telefonlarımızdan görüntülü konuşarak içimizdeki bayram sevincini diri tutacağız. Bir sonraki bayramı eğer eski bayramlarımız gibi can cana kutlamak istiyorsak, bu bayram gereken fedakârlığı göstereceğiz.

Her gün bayram değil elbette, yılda birkaç kez bu sevinci yaşıyoruz ama buna rağmen koronavirüs önlemlerine dikkat edeceğiz. Yaşadığımız bu kadar can kaybını göz önüne alarak maske, mesafe ve hijyen konularında gerekli duyarlılığı göstereceğiz.

Geçtiğimiz zorlu sürecin ardından hepimiz istiyoruz; büyüklerimizle kucaklaşalım, küçükler gelsin elimizi öpsün ama unutmayalım bu bayramda yapacağımız en küçük hata ömür boyu çekeceğimiz bir hastalığın habercisi olabilir. Bu yüzden geçmiş bayramlara inat bu bayramda daha çok fedakarlık yapacağız. Bunu yapmak zorundayız. Vaka sayılarının azaldığı bir dönemde buna ihtiyacımız var.

Unutmayın! “Bir ziyaretten bir şey çıkmaz” düşüncesiyle kısıtlamalara uymazsak, bayram ziyaretlerine gidersek, bulaşma riskini daha çok artırmış oluruz. Yaşlılarımıza hürmet göste-receğiz diye onların canlarını tehlikeye atmaya hakkımız yok.

Sayın ki virüs taşıyorsunuz ama bundan haberimiz yok, bunu bulaştırdığınız yaşlı insanların ölümüne neden olursanız bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?

Bu yüzden bayramımızı kutlayacağız ama uzaktan… Elbette bu uzaklık bizim içimizdeki bayram sevincini yok edemeyecektir. Yine bayramlar gelecek, yine kucaklaşacağız, büyüklerimizin ellerinden öpeceğiz… Bayram sabahlarının o muhteşem sofralarında yine bir araya geleceğiz ama önce sağlık, önce önlem… Bundan sonraki bayramları coşkuyla kutlamak için!

Yüreğinizin sevinçten sarsıldığı nice güzel bayramlarda buluşmak dileğiyle…”

Başa dön tuşu