YÜREĞİR

YÜREĞİR ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ İKİNCİ EVLERİ OLDU

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçeye kazandırdığı ve Adanalı Şehit Kara Pilot Yzb. Serhat Sıgnak'ın adının yaşatıldığı Engelliler Koordinasyon merkezi engelli bireylerin adeta ikinci evi oldu. Adana'da yaşayan bütün engelli bireyler burada her türlü etkinliklerini gerçekleştirebiliyor.

 

Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezini kurarak engelli vatandaşlarımızın evlerinden dışarı çıkmalarını sağladıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan  ''Özel tasarlanmış araçlarla engelli vatandaşlarımız evlerinden alınıp Yüreğir Belediyesi Şehit Kara Pilot Yzb. Serhat Sıgnak Engelliler Koordinasyon Merkezimize gelmeleri sağlanıyor. Burada etkinliklere katılıp özel tasarlanmış araçlarımızla tekrar evlerine bırakılıyor. Burada düzenlediğimiz kurslarla engelli vatandaşlarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Vatandaşlarımız da bu durumdan çok memnunlar. Bir şeyler yapabildiklerini görüyorlar, birbirleriyle sohbet ediyorlar. Böylece hem sosyalleşiyor, hem de ruhsal açıdan rahatlıyorlar." şeklinde konuştu.

 

Hepimizin birer engelli adayı olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Hiç dışarıya çıkamayan engelli vatandaşlarımıza dışarı çıkma imkanı sunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hislerini paylaşarak, onlarında engelsiz bireylerle aynı şartlarda yaşamayı hak ettiği, dolaysıyla onları toplumsal hayata hazırlayacak ortamları oluşturmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır.

 

Engelli vatandaşlarımız hayata nasıl sabırla inançla tutunuyorlarsa, bizde sevgi ve şefkat ile onlara hayatı kolay ve yaşanılır hale getirmeliyiz. Asıl olan yüreklerimizin, duygularımızın ve niyetlerimizin engelli olmamasıdır. Engellisine sahip çıkan toplum gelişmiş toplumlardır. Engelli vatandaşa sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra bir insanlık görevidir.'' dedi.

 

Başa dön tuşu