YAŞAM

Yüzünüzü buzlu suya sokmanın cildinize nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin

Ünlü isimler sabah ritüelleri olarak buz banyosu yüz bakımına bayılıyor. Ama yüzünü buzlu suya sokmak gerçekten işe yarıyor mu?

Cildi gençleştirmek için soğuk sıcaklık kullandığı için kriyofasiyal olarak da bilinir. Kriyoterapi olarak da bilinen bu tür soğuk terapi, vücut şekillendirme için denenmiştir (coolsculpting adı verilen bir prosedürle). Orijinal kriyofasiyal, cildi donduran ve pul pul dökülmeye ve cilt gençleşmesine yardımcı olan tüm yüze sıvı nitrojen püskürtmeyi içerir. Öte yandan, geleneksel bir sıvı nitrojen yüz bakımı, yüksek bir buz yanığı, pigment değişikliği, sinir hasarı ve hatta kabarma riski olduğundan yalnızca kalifiye bir profesyonel tarafından yapılmalıdır.

Ve şimdi, sadeliği, erişilebilirliği ve sayısız faydaları nedeniyle özellikle ünlüler arasında son derece popüler hale gelen buz yüz bakımına sahibiz.

Buzlu Yüz Bakımının Faydaları

  • Sabah ilk iş yüzünüzü buz banyosuna sokmak anında uyanmanıza yardımcı olabilir. Ancak buz banyosu yapmanın tek avantajı bu değil. Buzun düşük sıcaklığı, buz yüz bakımının faydalarının çoğundan sorumludur. Cilt bakımında buz sadece hikayelerden daha fazlasıdır. Hepimiz yaşlılarımızın yanmış bir bölgeyi buzladıklarını veya kırmızı, iltihaplı cildi yatıştırmak için buz kullandıklarını gördük.
  • Buz veya herhangi bir soğuk sıcaklık, bölgeye kan akışını azaltır, bu da kızarıklık ve kızarıklığın daha az azalmasına neden olur. Bu şekilde güneş yanığı ve cilt iltihabını hafifletmeye yardımcı olur.
  • Ayrıca cildin lenfatik drenajını teşvik ederek, özellikle göz çevresindeki şişkinliği ve şişliği azaltır.
  • Soğuk sıcaklık, açık gözenekleri geçici olarak küçültebilen piloereksiyona neden olur. Bu, makyaj yapmadan önce doğal bir cilt astarı olarak da kullanılabilir. Ne tür bir airbrush bitişi elde edebileceğinizi görmek için makyaj yapmadan önce yüzünüze krema sürmeyi deneyin.

Bununla birlikte, İşte Buz Banyosunun Yardımcı Olmayacağı Birkaç Şey:

  • Akneyi azaltmak: Akne, hormonal değişiklikler olan/olmayan yağ bezlerinin hiperaktivitesinden kaynaklanır. Buzlanma, sivilceleri ne pahasına olursa olsun iyileştirmez.
  • Kolajen indüksiyonu ve cilt sıkılaştırma: Kolajen ve elastin indüksiyonu cilt sıkılaştırma faydaları sağlar. Bunlar, thermage, ultherapy, dermal dolgu maddeleri ve ipler gibi prosedürlerle gerçekleştirilir. Cildin yaşlanması için buzun faydalarını gösteren kesin bir çalışma yoktur.
  • Kırışıklıklarda düzelme: Kasların aşırı çalışması kırışıklara neden olur. Botulinum toksini klinik olarak kanıtlanmış tek kırışıklık tedavisidir.

Buzlu Yüz Banyosu Yaparken Önlemler

  • Temiz bir kurulum kullanın, yani ellerinizin temiz olması, buz uygulamadan önce yüzünüzün temizlenmesi ve buz küplerinizin temiz suyla dolu temiz bir buz tepsisinden gelmesi gerekir.
  • Buz asla bir seferde 10 dakikadan veya haftada üç defadan fazla kullanılmamalıdır. İronik olarak, buz “buz yanmasına” da neden olabilir. Bu yüzden dikkatli olun.
  • Hassas bir cildiniz varsa doğrudan üzerine buz kullanmaktan kaçının. Bu gibi durumlarda buzu müslin bir bezle örtün.

Buzlu Su Yüz Banyosu Kullanmanın Yolları

Cilt bakımı rutininizde buzlu yüz maskesi kullanırken, kendinizi suyla sınırlamayın. Buzun etrafında yüz küreleri ve buz silindirleri gibi yüz araçları olmasına rağmen, “sade Jane” buz küplerinizi egzotik ve etkili bir şeye dönüştürebilirsiniz. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa yeşil çaylı buz küpleri, aloe vera buz küpleri ve gül suyu buz küpleri kullanmayı deneyin. Süt ve malay bazlı buz küpleri, kuru ciltler için buzlanma ve süt kabuğunun ikili faydalarını sağlar.

Başa dön tuşu