YAŞAM

Yüzüstü uyuyanlar dikkat! Çok tehlikeli, olumsuz etkilerini görünce bir daha öyle yatmayacaksınız

Geceleri yüzüstü uyuyanlar büyük tehlikede! Uzmanlar uyarıyor, olumsuz etkileri çok büyük. Bunu duyunca bir daha yüz üstü yatmayacaksınız.

Geceleri karın üstü yatmak birçok kişiye rahat gelebilir fakat uzmanlar bu konuda uyarıyor. Çünkü yüz üstü uyumanın bel ve boyun omurları üzerinde ekstra baskı yaptığı biliniyor. bir yandan yüzüstü uyurken rahat hissediyorsunuz Fakat bu sırada omurgayı düz ve nötr bir konumda tutmanız imkansız hale geliyor. Ayrıca boyun desteği de ortadan kayboluyor ve boyun bölgesinde baskı oluşuyor.

Geceleri yüzüstü yatma alışkanlığı birçok kişi tarafından rahat bulunur. Aynı zamanda horlamayı da azaltması sebebiyle daha çok tercih edilir. Ancak uzmanlar yüzüstü yatmanın oldukça kötü sonuçları olabileceğini söylüyor. Uzmanlara göre yüzüstü uyumak boyun bölgesi ve sırta zarar veriyor. Zaman içerisinde bu durum daha da kötüleşebiliyor. Sırt boyun ve omuz bölgelerinde yaşanan ağrıların en büyük sebeplerinden biri yüzüstü uyumak. Ayrıca ağrıların başlamasına rağmen yüzüstü Yatmaktan vazgeçmeyenler İlerleyen dönemlerde uyku döngüsünü ve uyku kalitesini kaybedebiliyor.

OMURGA VE BOYNU OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yüzüstü uyumak özellikle omurga ve sırt için çok zararlı. Çünkü ağırlık genel anlamda vücudun ortasında yer alıyor ve yüzüstü yaptığınızda bunu korumak sorun oluyor. Omurgada oluşan stres ve diğer yapılarda ki stres artıyor. Bu sebeple de vücudun her yerinde bir ağrı meydana geliyor.

Doktorlara göre yüzüstü uyuyan ve uzun süre boyunca bu pozisyonu değiştirmeyenler in kollarında ve Bacaklarında karıncalanma ve uyuşma meydana gelebiliyor. Aynı zamanda boyun sorunları ortaya çıkıyor Ve bu uzun dönemde sinirleri tahriş ederek fıtıklaşan disk sorunlarını meydana getirebiliyor.

MUTLAKA BU ALIŞKANLIĞI DEĞİŞTİRMELİSİNİZ

Ancak uzun süre boyunca yüzüstü uyumaya Alışık olanlar zaman içerisinde bu alışkanlıklarını değiştirmek de bitirip çekebiliyor. Ergonomik duruş bozukluğu bir süre sonra altından kalkamayacağınız sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. O sebeple boynun ve sırtın olumsuz etkilenmemesi için uzmanlardan yatış pozisyonuna ilişkin bazı öneriler var. Eğer yüzüstü yatmaktan vazgeçemiyorsanız mutlaka bazı alışkanlıkları değiştirmelisiniz.

Yüzüstü yatarken boynunuzun maruz kaldığı baskıyı azaltmak için daha düz bir yastık Tercih edebilirsiniz.

Yüzüstü uyuyan biri iseniz her sabah kalktığınızda Öncelikle hafif Boyun ve sırt egzersizleri yapmalısınız. Uyku pozisyonunun yaratıcı ve baskıyı hafifletmek için 10-15 dakika esneme egzersizleri tavsiye ediliyor.

Sırtın alt bölümünde buluşan baskıyı azaltmak için daima bacağınızı bir süre yukarı çekmeniz de fayda var.

Uyku sırasında daha fazla ağırlık hissetmemek için geceleri mutlaka sağlıklı ve hafif yiyecekler tüketmelisiniz.

Başa dön tuşu