GENEL

Yüzyılın Konut Projesi açıklandı! TOKİ sosyal konut projesi başvuruları başlıyor

Vatandaşların büyük bir merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili tüm detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla başladı. Sosyal konut projesiyle ilgili merak edilen tüm detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuru şartlarından ödenecek tutara kadar her bir detaya yer verdi. Sosyal konut projesine başvurular 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayacak. Başvuruların Ekim ayına kadar devam edeceği bilgisine yer verildi.

TOKİ sosyal konut projesinin ilk temeli yılbaşında atılacak. İlk temeli Ocak ayında atılacak olan TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili tüm detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutların inşa edileceği illeri de açıkladı. Peki, TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları neler? TOKİ sosyal konut projesi hangi illerde olacak? TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir? TOKİ sosyal konut projesi ödemeler ne kadar? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarıyla tanıtıldı. Ankara’da yapılan tanıtımda ilk olarak kürsüye Bakan Kurum çıktı ve açılış konuşması yaptı. Bakan Kurum’un ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesinin detayları hakkında bilgi verdi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili detayları vatandaşlarla paylaşmak üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu proje kapsamında ilk etapta konutların azami 2 yıl içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim etmek istediklerini belirtti. Hedefin ise tüm il ve ilçelerde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların yarın başlayacağını duyurdu. TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayacak ve Ekim ayının sonuna kadar devam edecek. Projede ilk temel Ocak ayında atılacak.

İSTANBUL’DA 50 BİN ANKARA’DA 18 BİN KONUT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutların 50 binin İstanbul’da, 18 bininin Ankara’da ve 12 bin 500’ünün de İzmir’de inşa edileceğini duyurdu.

Başa dön tuşu