SEYHAN

Zabıtaya toplumsal ve bireysel stres anlatıldı

Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Belediye Zabıta personeline, pandemi sürecinde yoğun stres altında kalan esnaf ve halkla daha iyi diyalog kurabilmesi için başlattığı “Salgın şartlarına uyum” seminerleri kapsamında,  “Salgında davranış biçimi”, “ikili ilişkiler” ve ”Stres altında iletişim” konularında bilgilendirme semineri verdi. 

SALGIN ŞARTLARINA UYUM

“Salgın Şartlarına uyum” seminerleri” kapsamında Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “Salgında Davranış” seminerine katılan zabıta personeli, görevli olan-olmayan ayrımı yapılarak 3 farklı zamanda bilgilendirildi. Sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak yapılan ve Sağlık işleri Müdürlüğü uzman doktorları tarafından verilen seminerde, toplum olarak yaşanılan zor süreçte nasıl davranılması gerektiği konusuna açıklık getirildi.

“ÖNCE KENDİNİ KORU, BAŞKASINA ZARAR VERME”

Eğitim seminerinde ilk olarak zabıta personelinin esnaf veya halkın yoğun olduğu alanlarda nasıl davranacağı anlatıldı. Zabıta personeline, pandemiden kendini korumak ve başkasına zarar vermemek için tüm iş ve işlemlerde maske ve mesafe kurallarına uyulması ve hijyene dikkat edilmesi gerektiği aktarıldı.

SALGIN NEDENİYLE STRES ALTINDA OLAN VATANDAŞLA İLETİŞİM

Seminerde salgındaki ekonomik durum nedeniyle iş ile sağlık kaygısı ve gelecek kaygısı içinde olan esnaf ve halkın yoğun stres altında olabileceği anlatıldı. Bu durumu bilerek esnaflara ve halka yaklaşılması gerektiğinin anlatıldığı seminerde bireysel ve toplumsal stresin yönetilmesi konularında bilgiler aktarıldı. Seminerde, stres altındaki bireylerle nasıl iletişim kurulacağı, stresin;  toplumsal strese dönüştüğünde neler yapılabileceği uzmanlarca anlatıldı.

Pandemi şartlarında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı bilgilendirmeyi amaçlayan “Salgın şartlarına uyum” seminerleri, halkla diyalog halinde olan personelleri kapsayacak şekilde devam edecek.   

Başa dön tuşu