GENEL

Dr. Mahmut Özcan, “Ben bu saldırıyı hak etmedim”

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde bulunan aile sağlığı merkezinde görevli aile hekimi Mahmut Özcan, muayene olmaya gelen hastasına test yaptırdı. Ardından Özcan’ın sistemdeki arızadan dolayı tahlil sonuçlarına ulaşamaması üzerine hastanın eşi ve yakınları hastaneye gelerek, Özcan’ı darp etti. Yaralanan Özcan, ambulansla Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı. Aile hekimine şiddet uygulayanlar gözaltına alındı.

 

Adana Şehir Hastanesi Acil Servis önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları şiddeti protesto ederek basın açıklaması yaptı.

 

Adana Tabip Odası, SES, Genel Sağlık İş, Sağlık Sen, AdanaHED, Eğitim Sen Başkan ve yöneticiler şiddeti kınadı. Kurumlar adına basın açıklamasını AHEF 2. Başkanı Dr. Yakup Şahin Okudu.

 

Dr. Şahin, “Meslektaşımız Mahmut Özcan’a yapılan saldırı tıpkı devlet başkanınında söylediği gibi ‘Bir Terör Suçudur’. Hasta sadece laboratuvar sonucunu alamadı diye hekim arkadaşımıza saldırmıştır. Biz aile hekimleri; RRS’ye, rapor sayfalarına bağlanamadığı için, başkalarının yapamadığı ya da eksik kalan işler yüzünden halkla karşı karşıya kalmaktan yorulduk. Her türlü zorluğa karşın canla başla çalışıyoruz. Ülkemizin dağında, bayırında gece gündüz demeden hizmet veren biz sağlık çalışanlarına yapılan şiddet uygulanmasını kabul etmediğimiz gibi kınıyoruz. Meslektaşımızın bağlı olduğu sendika, meslek odası, ve derneği olarak gerekli tüm hukuki desteği sağlayacak ve olayın takipçisi olacağız. Sağlık çalışanları; evinde canı sıkılanın rahatlama yeri değildir. Bu suç TCK’NIN 77. Maddesinde “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

 

MAHMUT ÖZCAN, “BEN MESLEĞİMİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”

Mesleğini yapmaya çalıştığını ve bu saldırıyı hak etmediğini söyleyen Aile Hekimi Mahmut Özcan, “28 yıllık hekimim. On bir yıldır aynı bölgede çalışıyorum. Bugüne kadar hiç bir hasta, hasta yakını, herhangi bir arkadaşla tartışmam olmadı. Saldırının sebebini bile anlayamadım bir şekilde darp edildim. Çok üzgünüm.” dedi.

 

Başa dön tuşu