GENEL

Çin’de darbe mi oldu? 24 Eylül 2022 Çin’de neler oluyor?

Çin’de darbe mi oldu? 24 Eylül 2022 Çin’de neler oluyor? Çin’de askeri darbe olduğu iddiası gerçek mi?

Sosyal medyada dün gece yarısında yayılmaya başlayan Çin’de darbe olduğu iddiasına ilişkin dünya diken üstünde. Birçok sosyal medya platformunda Çin’de darbe olduğu yönünde iddialar dolanırken aynı zamanda Devlet Başkanı Şi Ping’in gözaltına alındığı da iddia ediliyor. Peki, 24 Eylül Çin’de darbe Ne oldu? 24 Eylül 2022 Çin’de neler oluyor?

Başka Twitter olmak üzere Dün gece bir çok sosyal medya platformunda “Çin’de askeri darbe” oldu iddiaları yayılmaya başladı. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre Orgeneral Li Qiaoming’in liderliğinde Çin’de darbe girişimi gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde iddialar daha da ciddi bir boyuta ulaşırken Çin devlet başkanı Şi Ping’in tutuklandığı öne sürüldü. Konu hakkında Çin’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. peki Çin’de darbe mi oldu? 24 Eylül Çin’de neler oluyor?

24 Eylül 2022 Çin’de askeri darbe mi oldu?

Sosyal medya platformları üzerinden Çin’de darbe olduğu iddiası hızla yayılıyor. İddiaya göre Çin ordusunun kıdemli orgenerali Li Qiaoming’in Önderliğinde bir askeri darbe gerçekleştirildi. Darbe sırasında Çin devlet başkanı Şi Ping ile birlikte bir çok generalin Tutuklandığı da iddialar arasında yer aldı. Sosyal medyada dün gece yarısında başlayan iddialar bu sabah saatlerinde daha da ciddi bir boyuta ulaştı. Özel kuvvetlere ait Zırhlı araçların Pekin’e girdiği ve birçok uçak ve tren Seferi’nin durdurulduğu da iddia ediliyor.

Koronayı dünyaya duyuran gazeteciden açıklama

Sosyal medyada dolaşan Çin’de darbe olduğu iddiaları sonrasında koronavirüs salgını Dünyaya ilk duyuran Çinli gazeteci Jennifer Zeng de açıklama yaptı. Devlet başkanı Xi’nin Orta hazır ziyaretini yarıda kestiğini hatırlatan gazeteci, darbe olma ihtimalinin çok kuvvetli olduğunu söyledi. Ayrıca son dönemlerde ülkedeki uçak seferlerinin de iptal edilmesi darbe iddialarını güçlendiriyor.

Ayrıca gazeteci Zeng, Pekin’e doğru ilerlediği iddia edilen özel kuvvetlerin zırhlı askeri araçlarının 80 kilometre kuyruk oluşturduğu konvoyun görüntülerini de paylaştı. Söylentiler arasında Çin devlet başkanının tutuklandığı iddiaları da var.

Başa dön tuşu