GENEL

MEB: Liseye Hoş Geldin kitapları erişime açıldı

Millî Eğitim Bakanlığı’nca eğitim öğretim faaliyetlerine lisede devam edecek ve 9. sınıfa yeni başlayacak öğrencilerin okul, öğretmen ve çevrelerine yönelik akademik ve sosyal farkındalıklarının sağlanması, uyum süreçlerinin hızlandırılması amacıyla ‘Liseye Hoş Geldin’ kitapları hazırlandı. Kitaplar, meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.

ANKARA (İGFA) – MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 9. sınıfa yeni başlayacak öğrencilere rehberlik etmek amacıyla fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya, İngilizce, matematik ile Türk dili ve edebiyatı gibi alan derslerinin tümüne yönelik hazırlanan “Liseye Hoş Geldin” kitapları dört bölümden oluşuyor.

Öğrenciler, kitaplarda “Dersin Amaçları” bölümünde derslerin hedeflerine; “Neler Öğreneceğim” bölümünde dört yıl boyunca neler öğreneceklerine dair bilgilere ve “Nasıl Çalışmalıyım?” bölümünde ise verimli ders çalışma konusunda rehberlik edecek bilgilere ulaşabilecek.

Kitaplarda ayrıca öğrencilerin ilköğretim bilgilerini ve yorum güçlerini kullanarak çözebilecekleri etkinlikler bölümüne de yer veriliyor. Kitaplar; eşleştirme, boşluk doldurma, bulmaca, çoktan seçmeli sorular gibi etkinliklerle öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeylerini fark etmeleri amacıyla önceki bilgilerinin yeterliliğini ölçme ve eksik bilgilerini tamamlama imkânı sunuyor.

Buna göre Fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya, İngilizce, matematik ve Türk dili ve edebiyatı dersleri için hazırlanan “Liseye Hoş Geldin” kitapları öğrencilere lise eğitimlerinde rehberlik edecek.

Hazırlanan kitaplarla öğrencilerin akıllarındaki sorulara cevap bulmaları, öz güveni yüksek bir şekilde liseye başlamalarına katkı sağlanması hedefleniyor.
 
“Liseye Hoş Geldin” kitaplarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Başa dön tuşu