TEKNOLOJİ

Sosyal Medya Yasası Ne? Bu Tweetleri Atan Yandı! Tutuklanabilirsiniz!

TBMM'de sosyal medya yasası ile ilgili 12 madde daha kabul edildi ama peki nedir bu sosyal medya yasası? Hangi paylaşımlar sakıncalı?

Sosyal medya yasasında 12 madde daha az önce kabul edildi. Peki ama sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya yasası yasakları neler, sosyal medya yasası maddeleri ne?

Herkesin merak ettiği ve internetten araştırdığı sosyal medya yasası ile birlikte dezenformasyonun önüne geçilmesi bekleniyor.

Peki bu sosyal medya yasası maddeleri neler?

Merakla araştırılan sosyal medya yasasından sonra artık neler değişecek? Hangi paylaşımlar sakıncalı görülecek? İşte sosyal medya yasasının maddeleri;

Sosyal medya yasası ile çocuklara yönelik ahlaki değerlere aykırı, yasa dışı ve zararlı olabilecek içeriklerin önüne geçilmesi sağlanacak. Çocukların görmemesi gerek görüntü, ses, yazı vs içeriklerin önüne geçilecek.

Tüm haber siteleri yayınladıkları içerikleri saklamak zorunda kalacak. Bununla hukuka aykırı içeriklerin keyfi olarak ortadan kaldırılmasının önüne geçilmesi amaçlanacak.

Paylaşılan bir içerik için verilen kaldırma kararı sonrası içerik tüm site ve platformdan kaldırılabilecek.

Haber siteleri reklam alabilecek ve internet haberciliğinde künye zorunlu olacak.

Türkiye ofisi açma ve Türkiye temsilcisi bulundurma zorunluluğu getirilecek.

Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak suç olarak algılanacak. Buna göre haber gerçek değilse, ülkenin güvenliği ve sağlığını ilgilendirip, halk arasında korkuya, paniğe neden oluyorsa, kamu barışını bozmaya yönelik ve aleni ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası gelecek..

Başa dön tuşu